Grote industriele banden

Grote industriële banden winnen terrein.

Machines binnen de agrarische- en mijnindustrie worden steeds zwaarder en groter. En hoe zwaarder de machine, hoe hoger de eisen. Op zowel het gebied van kracht, duurzaamheid, maar ook veiligheid.
Stevige machinebanden van hoge kwaliteit verbeteren de veiligheidsomstandigheden van de bestuurder aanzienlijk. Zo kunnen banden van kwaliteit grote schokken opvangen en tegelijkertijd een goede balans behouden. Elke band die intensief wordt gebruikt, is onderhevig aan slijtage. Belangrijk is echter, dat de banden gelijkmatig slijten en luchtverlies zo ver mogelijk inperken.

Steeds vaker worden er belangrijke onderzoeken en analyses gedaan naar de duurzaamheid en veiligheid van machinebanden. De toename van het aantal zeer zware machines, zorgt tegelijkertijd voor een toenemende vraag naar steeds bredere, industriële banden. Immers, hoe breder de band, hoe beter de druk wordt verdeeld en hoe beter de stabiliteit (ook wel flotaion genoemd).

Brede, industriële banden winnen steeds meer terrein. Betere stabiliteit en druk zorgen voor een besparing van het brandstofverlies. Een duurzame ontwikkeling.

Bent u op zoek naar stevige, industriële banden? Lees dan meer over Magna Tyres Group.