Grondverzetbanden

Shovels en laadschoppen, graders, telescoopkranen, knikbestuurde of getrokken dumpers: de verscheidenheid in machines in deze branche is ongekend groot. Evenals het assortiment banden. De keuze voor grondverzetbanden wordt bepaald door een aantal factoren, namelijk: draagkracht, rijcomfort, stabiliteit en tractie op verscheidene ondergronden. Heeft U bandenpech of nieuwe banden nodig, voor het juiste advies moet u dus bij Industrial Tyres Amsterdam zijn.

Bij ons kunt u niet alleen terecht voor de bekende grote merken, ook bieden we u keus uit meerdere importmerken. Daarnaast kunnen wij u ook vernieuwde banden aanbieden en kopen we karkassen en gebruikte banden in.

Deskundige advisering is in dit segment erg belangrijk. Onze verkoopadviseurs denken dan ook actief mee met u en/of uw klant en hebben een goed oog voor uw beider belangen, zowel in banden-technisch als in zakelijk opzicht! Tevens heeft ons personeel de specialistische kennis in huis en hebben wij de modernste apparatuur om u uitstekende service te kunnen beiden.

Grondverzetbanden moeten de eigenschappen en kwaliteiten hebben die zijn afgestemd op het voertuig en de toepassing. Uiteraard moeten deze banden tegen een stootje kunnen en slijtvast zijn. De meeste banden worden immers intensief ingezet, zij draaien en keren op terreinen waar zich veel scherpe voorwerpen bevinden. Bovendien moeten zij letterlijk vaak zware lasten dragen.

Wij helpen u met het vinden van een totaal oplossing voor uw banden en/of bedrijf!

Industrial Tyres Amsterdam

Naast onze specifieke bandenoplossingen, biedt Industrial Tyres Amsterdam een breed pallet aan andere bandenservices;

Specialist met unieke onderhoudsproducten

Industrial Tyres Amsterdam is niet alleen specialist in het leveren van industriële banden en op maat gemaakte velgen. Zo verkoopt Industrial Tyres ook verschillende producten om de levensduur van allerlei banden te verlengen. Trojan Tire, Tire Life en PSF Plus zijn hier voorbeelden van.

Montage en demontage

In Amsterdam wordt de montage en demontage van industrie- grondverzet- en landbouwbanden verzorgd voor overslag- en recyclingbedrijven. De volrubberbanden en staalcilindrische rubberbanden worden gemonteerd voor bijvoorbeeld havens, staalfabrieken of vliegvelden. Montage en demontage op locatie van grondverzet, heftruck of reach stacker banden is geen probleem voor Industrial Tyres Amsterdam. Wij beschikken over een speciaal hiervoor uitgeruste montagewagen, die is voorzien van een autolaadkraan, compressor en uiteraard alle benodigde gereedschappen. De monteurs van Industrial Tyres zijn speciaal getraind en beschikken over VCA-documenten.

Pechservice

Voor montage, demontage en levering van volrubber heftruckbanden, kraan- en grondverzetbanden binnen de Benelux, maakt Industrial Tyres Amsterdam gebruik van een zeer dicht dealernetwerk van onafhankelijke bandenspecialisten. Dit betekent voor de eindgebruiker een minimale stilstand bij bandenvervanging, maar ook snelle pechservice, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Op maat ontwikkelde industriebanden

Onze professionaliteit, ervaring en kennis van zaken, maken het mogelijk om in samenwerking met een Nederlandse rubberfabrikant, banden te ontwikkelen die speciaal geschikt zijn voor uw industrie. De hardheid van de rubber compound, de omgevingstemperatuur en de samenstelling van de ondergrond spelen hierbij een belangrijke rol.

Op maat gemaakte velgen

Industrial Tyres Amsterdam is tevens de specialist in het leveren van op maat gemaakte velgen voor onze klanten. Daarbij denken we onder andere aan speciale toepassingen, verzwaarde velgen of hardere staalsoorten.

Neem contact op

Industrial Tyres Amsterdam
Isarweg 2
1043 AK Amsterdam
Nederland