Luchtbanden

Luchtbanden bewijzen hun dienst op een wisselend ongelijke ondergrond. Behalve de stabiliteit en de demping is het profiel erg belangrijk. Dat moet op het gebruik zijn afgestemd. Banden met blokprofielen geven de beste tractie, banden met lijnprofielen geven de beste wendbaarheid en banden met lijn/blokprofielen combineren tractie met wendbaarheid. In sommige gevallen zijn profiel loze banden de beste oplossing. Luchtbanden zijn verkrijgbaar in diagonale en radiale uitvoering.

Diagonale luchtband

Bij industriële toepassingen wordt meestal een diagonale luchtband gebruikt. Diagonale luchtbanden zijn opgebouwd uit een groot aantal componenten met verschillende samenstellingen, om de zwaarste lasten probleemloos te kunnen verplaatsen. Het karkas kan met wel 40 kunststof koordlagen zijn aangesterkt. Naast de normale uitvoeringen zijn er zware industriebanden met versterkte zijkanten voor extra stabiliteit, een dikker loopvlak en speciale stootranden.

Het draagvermogen wordt aangegeven in ‘Ply’, waarmee oorspronkelijk het aantal katoenen koordlagen werd bedoeld. Daar wordt nog maar zelden katoen voor gebruikt. De koordlagen worden tegenwoordig steeds meer vervaardigd uit rayon of polyamide vanwege de grotere rek- en trekkracht en de betere hechting. Diagonaalbanden worden gewoonlijk met binnenband geleverd. De spanning kan oplopen tot 10 bar. Als gevolg van die hoge bedrijfsspanning is de veerkracht van diagonale luchtbanden gering.

Radiale luchtband

Ook de radiale industrieband lijkt zo op het eerste gezicht sterk op een normale band, maar hij kan uit wel 30 verschillende componenten bestaan. De kracht van radiale industriebanden blijkt vooral bij gebruik over langere trajecten en onder zware omstandigheden. Het karkas is onder een hoek van 90° opgebouwd en voorzien van één of meer koordlagen uit staaldraad. Het geweven staaldraad geeft de gordel sterkte en een rustige, stabiele loop. De keuzemogelijkheid voor binnenband of tubeless uitvoering is afhankelijk van merk en type. Radiale industriebanden worden in tegenstelling tot diagonaalbanden ook met asymmetrische profielen geleverd. Deze banden zijn met name geschikt voor heftrucks die zware en/of hoge ladingen moeten verplaatsen. Banden met een asymmetrisch profiel slijten gelijkmatig. De soepele zijwanden zorgen voor extra veerkracht en dus meer comfort maar maken de radiaalband ook minder stabiel, wat bij topzware ladingen bezwaarlijk kan zijn.

De belangrijkste kenmerken:

De belangrijkste kenmerken van luchtbanden voor intern transport materieel:

 

  • bestemd voor lage snelheid
  • hoge stabiliteit en groot draagvermogen door diagonale of radiale opbouw
  • traditionele maatvoering
  • overwegend met binnenband
  • uitsluitend geschikt voor meerdelige velgen
  • relatief veel comfort

Wij helpen u met het vinden van een totaal oplossing voor uw banden en/of bedrijf!

Industrial Tyres Amsterdam

Naast onze specifieke bandenoplossingen, biedt Industrial Tyres Amsterdam een breed pallet aan andere bandenservices;

Specialist met unieke onderhoudsproducten

Industrial Tyres Amsterdam is niet alleen specialist in het leveren van industriële banden en op maat gemaakte velgen. Zo verkoopt Industrial Tyres ook verschillende producten om de levensduur van allerlei banden te verlengen. Trojan Tire, Tire Life en PSF Plus zijn hier voorbeelden van.

Montage en demontage

In Amsterdam wordt de montage en demontage van industrie- grondverzet- en landbouwbanden verzorgd voor overslag- en recyclingbedrijven. De volrubberbanden en staalcilindrische rubberbanden worden gemonteerd voor bijvoorbeeld havens, staalfabrieken of vliegvelden. Montage en demontage op locatie van grondverzet, heftruck of reach stacker banden is geen probleem voor Industrial Tyres Amsterdam. Wij beschikken over een speciaal hiervoor uitgeruste montagewagen, die is voorzien van een autolaadkraan, compressor en uiteraard alle benodigde gereedschappen. De monteurs van Industrial Tyres zijn speciaal getraind en beschikken over VCA-documenten.

Pechservice

Voor montage, demontage en levering van volrubber heftruckbanden, kraan- en grondverzetbanden binnen de Benelux, maakt Industrial Tyres Amsterdam gebruik van een zeer dicht dealernetwerk van onafhankelijke bandenspecialisten. Dit betekent voor de eindgebruiker een minimale stilstand bij bandenvervanging, maar ook snelle pechservice, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Op maat ontwikkelde industriebanden

Onze professionaliteit, ervaring en kennis van zaken, maken het mogelijk om in samenwerking met een Nederlandse rubberfabrikant, banden te ontwikkelen die speciaal geschikt zijn voor uw industrie. De hardheid van de rubber compound, de omgevingstemperatuur en de samenstelling van de ondergrond spelen hierbij een belangrijke rol.

Op maat gemaakte velgen

Industrial Tyres Amsterdam is tevens de specialist in het leveren van op maat gemaakte velgen voor onze klanten. Daarbij denken we onder andere aan speciale toepassingen, verzwaarde velgen of hardere staalsoorten.

Neem contact op

Industrial Tyres Amsterdam
Isarweg 2
1043 AK Amsterdam
Nederland