Massieve banden

Waar tonnen aan gewicht moeten worden verplaatst is brute kracht onontbeerlijk. Die kracht moet wel optimaal controleerbaar zijn. Draagvermogen, stabiliteit en bedrijfszekerheid zijn dan ook de sterkste eigenschappen van massieve banden. Massieve banden zijn op een stalen ring aangebracht. De banden van rubber zijn leverbaar met een geweven voet, een cilindrische voet of een conische voet. Kunststof banden zijn alleen met cilindrische of conische voet verkrijgbaar. Massieve banden zijn leverbaar met of zonder profiel. Massieve banden zijn verdeeld in vier groepen: staalcilindrische banden, draadgeweven cilindrische banden, massieve banden van rubber en van kunststof.

Staal, cilindrische massieve band

De stalen, cilindrische massieve band bestaat uit een stalen ring met daaromheen een bekleding van rubber of kunststof, ook wel ‘bandage’ genoemd. De hechting tussen de rubberen bekleding en het staal of gietijzer leverde vroeger nogal wat problemen op. Dat is opgelost door het rubber op een aparte stalen ring te vulcaniseren. Er is een zware pers voor nodig om de ring op het velg te krijgen; de vereiste persdruk kan oplopen tot 200 ton. Staal, cilindrische massieve banden zijn meestal profielloos en vrij rechthoekig van vorm om het contact met de ondergrond zo groot mogelijk te maken. Het afronden van de schouders verbetert de stuureigenschappen.

Industriepers

Industrial Tyres Amsterdam beschikt over een tweetal unieke en geavanceerde industriepersen, waarmee volrubberbanden op een efficiënte en verantwoorde wijze worden vervangen of gemonteerd. Naast een ‘standaard’ pers heeft Industrial Tyres een 150 tons pers tot haar beschikking in Amsterdam.

De montage van massieve banden is echt specialistenwerk. Zeker als je bedenkt dat container-trucks soms maar liefst een vermogen hebben van twintig tot dertig ton.

Het voordeel van kunststof

Een massieve band van kunststof is zowel in conische als in cilindrische uitvoeringen verkrijgbaar. De bekleding bestaat over het algemeen uit polyurethaan en is veel harder dan rubber. De massieve kunststofband heeft dan ook een veel groter draagvermogen dan de uitvoering in rubber. De toepassing, de voertuigconstructie en de ondergrond spelen een grote rol bij de keuze van de juiste massieve banden.

De belangrijkste kenmerken:

De belangrijkste kenmerken van massieve banden voor intern transport materieel:

 

  • bestemd voor lage snelheid
  • zeer stabiel en zeer groot draagvermogen
  • zeer grote bedrijfszekerheid
  • uitsluitend te monteren op specifieke kernen

Wij helpen u met het vinden van een totaal oplossing voor uw banden en/of bedrijf!

Industrial Tyres Amsterdam

Naast onze specifieke bandenoplossingen, biedt Industrial Tyres Amsterdam een breed pallet aan andere bandenservices;

Specialist met unieke onderhoudsproducten

Industrial Tyres Amsterdam is niet alleen specialist in het leveren van industriële banden en op maat gemaakte velgen. Zo verkoopt Industrial Tyres ook verschillende producten om de levensduur van allerlei banden te verlengen. Trojan Tire, Tire Life en PSF Plus zijn hier voorbeelden van.

Montage en demontage

In Amsterdam wordt de montage en demontage van industrie- grondverzet- en landbouwbanden verzorgd voor overslag- en recyclingbedrijven. De volrubberbanden en staalcilindrische rubberbanden worden gemonteerd voor bijvoorbeeld havens, staalfabrieken of vliegvelden. Montage en demontage op locatie van grondverzet, heftruck of reach stacker banden is geen probleem voor Industrial Tyres Amsterdam. Wij beschikken over een speciaal hiervoor uitgeruste montagewagen, die is voorzien van een autolaadkraan, compressor en uiteraard alle benodigde gereedschappen. De monteurs van Industrial Tyres zijn speciaal getraind en beschikken over VCA-documenten.

Pechservice

Voor montage, demontage en levering van volrubber heftruckbanden, kraan- en grondverzetbanden binnen de Benelux, maakt Industrial Tyres Amsterdam gebruik van een zeer dicht dealernetwerk van onafhankelijke bandenspecialisten. Dit betekent voor de eindgebruiker een minimale stilstand bij bandenvervanging, maar ook snelle pechservice, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Op maat ontwikkelde industriebanden

Onze professionaliteit, ervaring en kennis van zaken, maken het mogelijk om in samenwerking met een Nederlandse rubberfabrikant, banden te ontwikkelen die speciaal geschikt zijn voor uw industrie. De hardheid van de rubber compound, de omgevingstemperatuur en de samenstelling van de ondergrond spelen hierbij een belangrijke rol.

Op maat gemaakte velgen

Industrial Tyres Amsterdam is tevens de specialist in het leveren van op maat gemaakte velgen voor onze klanten. Daarbij denken we onder andere aan speciale toepassingen, verzwaarde velgen of hardere staalsoorten.

Neem contact op

Industrial Tyres Amsterdam
Isarweg 2
1043 AK Amsterdam
Nederland