Volrubberbanden

Gewichtheffers moeten sterk op hun benen staan. Bij industrievoertuigen is dat niet anders. Volrubberbanden zijn de stoere jongens onder de banden. Ze zijn opgebouwd uit meerdere lagen rubber, ze kunnen tegen een stootje en ze kunnen niet lek raken. Volrubberbanden bieden een hoge en constante stabiliteit, vergen weinig onderhoud en zijn door hun hoge slijtvastheid voordelig in gebruik. Ze zijn verkrijgbaar in speciale uitvoeringen, zoals non-marking, antistatisch en oliebestendig. Tegenover al die pluspunten mogen de nadelen nauwelijks een rol spelen: volrubberbanden zijn niet echt comfortabel en bij hoge bedrijfstemperaturen slijten ze sneller. Voor de montage van volrubberbanden is kennis van zaken en speciaal gereedschap nodig. Volrubberbanden worden zowel in tweelaags- als in drielaagsuitvoering gemaakt.

Tweelaagsband

De basis van de tweelaagsband bestaat uit een harde rubbersoort met een versteviging van staaldraadringen, waarvan de dikte afhankelijk is van de bandenmaat. De hielbreedte van de band moet altijd exact overeenkomen met die van de velg. Het monteren van de band is dan ook een uitdaging op zich. Als een volrubberband doordraait, wordt optrekken en afremmen onmogelijk en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Speciale toevoegingen in het rubber van de hiel en getwijnd staaldraad zorgen voor optimale hechting aan het velgbed, waardoor het risico op doorslippen wordt verminderd. De tweede laag is de dikke slijtlaag. Deze kan probleemloos tot de ETRTO-norm worden opgereden, wat de band bijzonder rendabel in gebruik maakt.

Drielaagsband

Een drielaags volrubberband heeft gaat verder in zijn prestaties. Hij heeft een veel betere veerkarakteristiek dan de tweelaags versie en biedt veel meer stabiliteit op ongelijke vloeren en over naden. Dat komt door een derde, verende rubberlaag tussen hiel en slijtlaag. Volrubberbanden bevatten veel materiaal en kunnen hun wrijvingswarmte moeilijk kwijt. Als gevolg van die warmteopbouw kunnen veerkrachtige banden daarvan hinder ondervinden bij hoge rijsnelheden en een zware belasting. Excessieve warmte maakt het rubber zacht en zorgt voor een versnelde slijtage.

Bijzondere volrubberbanden

Voor bijzondere toepassingen zijn er ook bijzondere volrubberbanden. Voor overslagbedrijven die te maken hebben met verse producten speelt hygiëne een belangrijke rol. In dat geval bieden witte non-marking banden uitkomst omdat deze banden geen sporen op de vloer nalaten. Dat is ook een prettige eigenschap voor bedrijven die een lichte werkvloer hebben. Voor het werken in een explosiegevaarlijke omgeving zijn er antistatische volrubberbanden op de markt. Ze zijn te herkennen aan een bliksemschicht en de aanduiding ‘antistatisch’ op de wand. Bij het gebruik van volrubberbanden met een lage rolweerstand op elektrisch aangedreven heftrucks kan het verschil in interval tussen de oplaadtijden oplopen tot tien procent. In een omgeving waar met oliën en vetten wordt gewerkt, zijn oliebestendige volrubberbanden een uitkomst. Voor alle toepassingen zijn er speciale volrubberbanden verkrijgbaar, bijvoorbeeld met extra grip of tractie, verstevigd tegen inrijdingen, beperkt vuurvast zonder schadelijke stoffen vervaardigd

De belangrijkste kenmerken:

De belangrijkste kenmerken van volrubberbanden voor intern transport materieel:

 

  • bestemd voor lage snelheden
  • hoge stabiliteit en groot draagvermogen
  • door gelaagde opbouw goed wendbaar
  • grote bedrijfszekerheid
  • traditionele maatvoering met vaste breedte
  • uitsluitend geschikt voor meerdelige velgen

Wij helpen u met het vinden van een totaal oplossing voor uw banden en/of bedrijf!

Industrial Tyres Amsterdam

Naast onze specifieke bandenoplossingen, biedt Industrial Tyres Amsterdam een breed pallet aan andere bandenservices;

Specialist met unieke onderhoudsproducten

Industrial Tyres Amsterdam is niet alleen specialist in het leveren van industriële banden en op maat gemaakte velgen. Zo verkoopt Industrial Tyres ook verschillende producten om de levensduur van allerlei banden te verlengen. Trojan Tire, Tire Life en PSF Plus zijn hier voorbeelden van.

Montage en demontage

In Amsterdam wordt de montage en demontage van industrie- grondverzet- en landbouwbanden verzorgd voor overslag- en recyclingbedrijven. De volrubberbanden en staalcilindrische rubberbanden worden gemonteerd voor bijvoorbeeld havens, staalfabrieken of vliegvelden. Montage en demontage op locatie van grondverzet, heftruck of reach stacker banden is geen probleem voor Industrial Tyres Amsterdam. Wij beschikken over een speciaal hiervoor uitgeruste montagewagen, die is voorzien van een autolaadkraan, compressor en uiteraard alle benodigde gereedschappen. De monteurs van Industrial Tyres zijn speciaal getraind en beschikken over VCA-documenten.

Pechservice

Voor montage, demontage en levering van volrubber heftruckbanden, kraan- en grondverzetbanden binnen de Benelux, maakt Industrial Tyres Amsterdam gebruik van een zeer dicht dealernetwerk van onafhankelijke bandenspecialisten. Dit betekent voor de eindgebruiker een minimale stilstand bij bandenvervanging, maar ook snelle pechservice, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Op maat ontwikkelde industriebanden

Onze professionaliteit, ervaring en kennis van zaken, maken het mogelijk om in samenwerking met een Nederlandse rubberfabrikant, banden te ontwikkelen die speciaal geschikt zijn voor uw industrie. De hardheid van de rubber compound, de omgevingstemperatuur en de samenstelling van de ondergrond spelen hierbij een belangrijke rol.

Op maat gemaakte velgen

Industrial Tyres Amsterdam is tevens de specialist in het leveren van op maat gemaakte velgen voor onze klanten. Daarbij denken we onder andere aan speciale toepassingen, verzwaarde velgen of hardere staalsoorten.

Neem contact op

Industrial Tyres Amsterdam
Isarweg 2
1043 AK Amsterdam
Nederland