Industriebanden

Industrial Tyres Amsterdam levert alle soorten Industrie banden. Banden die bestemd zijn voor intern transport leiden een anoniem bestaan in vergelijking met ‘gewone’ banden, ondanks de talrijke verschillende typen en maten die voor de meest uiteenlopende toepassingen geschikt zijn. Normale luchtbanden zijn niet geschikt voor de omstandigheden waaronder industriële voertuigen en hun banden moeten presteren, zoals extreme bedrijfstemperaturen, chemische stoffen, vloeren die smetvrij moeten blijven of de noodzaak van absolute stabiliteit. Het vinden van de meest geschikte band voor de toepassing is een belangrijke opgave. Industriebanden zijn er in drie hoofdgroepen: luchtbanden, volrubberbanden en massieve banden.

Luchtbanden

Luchtbanden bewijzen hun dienst op een wisselend ongelijke ondergrond. Behalve de stabiliteit en de demping is het profiel erg belangrijk. Dat moet op het gebruik zijn afgestemd. Banden met blokprofielen geven de beste tractie, banden met lijnprofielen geven de beste wendbaarheid en banden met lijn/blokprofielen combineren tractie met wendbaarheid. In sommige gevallen zijn profiel loze banden de beste oplossing. Luchtbanden zijn verkrijgbaar in diagonale en radiale uitvoering.

Volrubberbanden

Volrubberbanden zijn de stoere jongens onder de banden. Ze zijn opgebouwd uit meerdere lagen rubber, ze kunnen tegen een stootje en ze kunnen niet lek raken. Volrubberbanden bieden een hoge en constante stabiliteit, vergen weinig onderhoud en zijn door hun hoge slijtvastheid voordelig in gebruik. Ze zijn verkrijgbaar in speciale uitvoeringen, zoals non-marking, antistatisch en oliebestendig. Volrubberbanden worden zowel in tweelaags- als in drielaags uitvoering gemaakt.

Massieve banden

Waar tonnen aan gewicht moeten worden verplaatst is brute kracht onontbeerlijk. Draagvermogen, stabiliteit en bedrijfszekerheid zijn de sterkste eigenschappen van massieve banden. Massieve banden zijn op een stalen ring aangebracht. De banden van rubber zijn leverbaar met een geweven voet, een cilindrische voet of een conische voet. Kunststof banden zijn alleen met cilindrische of conische voet verkrijgbaar. Massieve banden zijn verdeeld in vier groepen: staalcilindrische banden, draadgeweven cilindrische banden, massieve banden van rubber en van kunststof. Ze zijn leverbaar met of zonder profiel.

Wij helpen u met het vinden van een totaal oplossing voor uw banden en/of bedrijf!

Industrial Tyres Amsterdam

Naast onze specifieke bandenoplossingen, biedt Industrial Tyres Amsterdam een breed pallet aan andere bandenservices;

Specialist met unieke onderhoudsproducten

Industrial Tyres Amsterdam is niet alleen specialist in het leveren van industriële banden en op maat gemaakte velgen. Zo verkoopt Industrial Tyres ook verschillende producten om de levensduur van allerlei banden te verlengen. Trojan Tire, Tire Life en PSF Plus zijn hier voorbeelden van.

Montage en demontage

In Amsterdam wordt de montage en demontage van industrie- grondverzet- en landbouwbanden verzorgd voor overslag- en recyclingbedrijven. De volrubberbanden en staalcilindrische rubberbanden worden gemonteerd voor bijvoorbeeld havens, staalfabrieken of vliegvelden. Montage en demontage op locatie van grondverzet, heftruck of reach stacker banden is geen probleem voor Industrial Tyres Amsterdam. Wij beschikken over een speciaal hiervoor uitgeruste montagewagen, die is voorzien van een autolaadkraan, compressor en uiteraard alle benodigde gereedschappen. De monteurs van Industrial Tyres zijn speciaal getraind en beschikken over VCA-documenten.

Pechservice

Voor montage, demontage en levering van volrubber heftruckbanden, kraan- en grondverzetbanden binnen de Benelux, maakt Industrial Tyres Amsterdam gebruik van een zeer dicht dealernetwerk van onafhankelijke bandenspecialisten. Dit betekent voor de eindgebruiker een minimale stilstand bij bandenvervanging, maar ook snelle pechservice, 24 uur per dag en 7 dagen per week.

Op maat ontwikkelde industriebanden

Onze professionaliteit, ervaring en kennis van zaken, maken het mogelijk om in samenwerking met een Nederlandse rubberfabrikant, banden te ontwikkelen die speciaal geschikt zijn voor uw industrie. De hardheid van de rubber compound, de omgevingstemperatuur en de samenstelling van de ondergrond spelen hierbij een belangrijke rol.

Op maat gemaakte velgen

Industrial Tyres Amsterdam is tevens de specialist in het leveren van op maat gemaakte velgen voor onze klanten. Daarbij denken we onder andere aan speciale toepassingen, verzwaarde velgen of hardere staalsoorten.

Neem contact op

Industrial Tyres Amsterdam
Isarweg 2
1043 AK Amsterdam
Nederland