Tire Life verhoogt levensduur grondverzetbanden

Industrial Tyres Amsterdam is sinds kort Europees distribiteur van Tire Life. Dankzij de innovatieve samenstelling biedt de in Amerika ontwikkelde vloeistof bescherming aan banden en velgen voor landbouw, grondverzet en zware industrie. Naast verlenging van de levensduur zorgt het product ook voor meer veiligheid op de weg en is het recyclebaar.

Met Tire Life wordt de binnenlaag van de band bedekt met een microscopische antioxidant bescherming. De levensduur van banden en velgen is hoger doordat de velg niet gaat oxideren en daardoor de bandenspanning langer intact blijft. Verder worden banden door Tire Life beter gekoeld en blijft het rubber soepel. Omdat banden met Tire Life gevuld worden met lucht, is deze oplossing vaak een beter alternatief dan een stikstofvulling.

Positieve reacties

Marcel Willems, General Manager van Industrial Tyres Amsterdam, heeft het product de afgelopen twee jaar intensief getest. “We krijgen veel positieve reacties van gebruikers. Grondverzetbanden krijgen veel te verduren, maar gaan merkbaar langer mee. De hielen van de banden blijven soepel en de velgen schoon, hierdoor zijn banden makkelijk te demonteren. Ook loopvlakvernieuwers zijn enthousiast over het product, omdat de band dankzij Tire Life van binnen nog als nieuw blijft en daardoor uitermate geschikt is voor vernieuwing.”

Referenties

Tire Life kan in de Verenigde Staten al meer dan vijftien jaar bogen op positieve recensies van banden- en velgenfabrikanten. Zo is Tire Life goedgekeurd door grote bandenfabrikanten als Bridgestone en Continental. Bridgestone concludeert uit onderzoek dat Tire Life geen enkel negatief effect heeft op de banden. De velgenfabrikant Topy Industries geeft aan dat Tire Life helpt om corrosie op de velgen te voorkomen. Om die reden bevelen zij het product aan. In alle gevallen blijft de fabrieksgarantie met het gebruik van Tire Life behouden.

Duurzaam

Tire Life voldoet aan alle milieunormen. Marcel Willems: “Het product is uiterst duurzaam. In de eerste plaats verlengt Tire Life de levensduur van de band. Verder blijft de optimale rolweerstand intact doordat banden op de juiste spanning blijven. Dit voorkomt veel onnodige CO2-uitstoot. Daarnaast kan Tire Life eenvoudig hergebruikt worden bij vervanging van de band.”

PSF

Naast Tire Life, dat vooral gebruikt wordt voor grondverzet- en landbouwbanden, is Industrial Tyres Amsterdam ook distributeur van PSF Plus. Deze anti-lek vloeistof beschermt banden in zeer zware omstandigheden tegen gaatjes tot wel ¼” in diameter. Daarnaast biedt PSF Plus dezelfde voordelen als Tire Life.

Over Industrial Tyres Amsterdam

Industrial Tyres Amsterdam BV is de internationale, merkonafhankelijke specialist in de verkoop van grondverzetbanden en banden voor de zware industrie. Het bedrijf is gevestigd in het Amsterdamse havengebied en heeft beschikking over faciliteiten met een oppervlakte van circa 4000m2. Industrial Tyres Amsterdam is exclusief distributeur van Tire Life en PSF Plus in West-Europa. Industrial Tyres Amsterdam is onderdeel van JMB Beheer.