Gebruik Tire Life en PSF om rijdende ‘bommen’ te voorkomen

TorenkraanIn Ouderkarspel kregen twee ouderen de schrik van hun leven toen een band onder een torenkraan ontplofte en daardoor de ruiten van hun auto braken. De man en vrouw liepen hierdoor snijwonden op meldt het Haarlems Dagblad.

Volgens de fabrikant van de torenkranen ligt dit aan de band van Goodyear. “Onder driekwart van deze voertuigen zit de probleemband van Goodyear, de enige fabrikant van deze banden in de afmetingen die wij nodig hebben. Wij hebben dat bedrijf al een aantal maken gevraagd te kijken naar deze banden. Goodyear heeft echter laten weten geen gericht onderzoek te beginnen als ze niet meer informatie krijgen dan dat een band is geklapt”, vertelt Leo Spierings, directeur.

Gebruik Tire Life en PSF Plus

Goodyear was helaas niet bereikbaar voor commentaar. Marcel Willems van Industrial Tyres Amsterdam raadt aan Tire Life en PSF Plus altijd te gebruiken in de banden van industriële machines. “Hierdoor neemt de kans op ontploffingen als deze enorm af. Uw banden gaan veel langer mee en bouwen minder hitte op. Hierdoor is het kostenverlagend, veiliger en de producten zijn niet schadelijk voor het milieu.”  Tire Life en PSF Plus kunnen in alle typen industriebanden gebruikt worden en wordt door meerdere bandenfabrikanten aangeraden.