Duurzaamheid in de bandenindustrie

Duurzaamheid is populair. Ook in de bandenindustrie. De rubberen banden van personenauto’s en industriële machines worden steeds milieuvriendelijker geproduceerd. Ze gaan langer mee en dat scheelt ook geld.

 

Bridgestone onderzoekt nieuwe rubbersoort

Bandenfabrikant Bridgestone opent in de Amerikaanse staat Arizona een speciaal onderzoekscentrum voor een nieuw soort bio-rubber. De plant Guayule (uit te spreken als Why-u-lee) is een struik uit het zuidwesten van de Verenigde Staten en het noorden van Mexico. De plant produceert rubber in de bast en wortels.

Michelin’s nieuwe industrieband

Ook bandenfabrikant Michelin denkt aan de toekomst en het milieu. Hun nieuwste type industrieband, de XADN+, heeft een tot 15% langere levensduur , hogere weerstand en bespaart uiteindelijk brandstof. Lees er alles over in de brochure over de XADN+ industrieband.

Industial Tyres voor duurzame producten

In eens nieuwe industiële banden kopen is een kostbare aangelegenheid. U kunt er ook voor kiezen om uw industriebanden te onderhouden met Tire Life en PSF. Deze unieke producten zorgen voor een langere levensduur van uw banden en bespaart u geld uit terwijl uw medewerkers veiliger werken. Tire Life heeft sinds kort een eigen gratis Tire Life-app, waarin u alles leert over Tire Life.

Tire Life app