De vraag naar industriële banden neemt wereldwijd jaarlijks toe

Wereldwijd stijgt de vraag naar banden met 4,3 procent. Tot 2017 groeit de vraag ieder jaar door de economische groei in Azië blijkt uit marktonderzoek door Freedonia Group Inc.

World Tires onderzoek

World Tires’ heeft de studie en het onderzoeksbureau verwacht dat de markt wereldwijd, in omzet, groeit met bijna 8 procent per jaar tot 276 miljard dollar in 2017.

Azië

Zuid-oost Azië is verantwoordelijk voor twee derde van deze stijgende vraag. In China zal de groei afzwakken als gevolg van de afnemende expansie van de autoproductie en het autogebruik. India laat een sterke groei zien en zal daarmee Japan voorbij streven. Maar ook hier neemt de verkoopgroei tot 2017 af door een krimpende bevolking en een lagere autoproductie.

Amerika tweede

Freedonia ziet de vraag naar banden in West Europa en Noord-Amerika groeien met net 2 procent. Noord-Amerika blijft tweede in de wereldwijde vraag naar banden met een aandeel van 13 procent.

Industrial Tyres Amsterdam

Ook Industrial Tyres Amsterdam verwacht een stijging van de vraag naar industriebanden en onderhoudsproducten. De vraag naar Tire Life en PSF Plus is al aan het stijgen. Voor Trojan Tuffil zijn de nu al boven verwachting.

Ook in Europa meer banden

De European Tyre and Rubber Manufacturers Association (ETRMA) meldt dat er tekenen van herstel zijn in de bandenbranche. Dit op grond van cijfers van 2013. Vooral truckbanden en busbanden werden meer verkocht. De vraag naar landbouwbanden bleef gelijk. Voor 2014 voorziet ETRMA een groei van 2 tot 3 procent van alle industrieën.